Vores vin

Vi fremstiller 4 slags rødvine, en hvidvin, en rosévin og en orangevin.

Rondo
Rondo som enkeltdrue rødvin. Rondo er nok den mest udbredte rødvinsdrue i Danmark. Den egner sig godt til det danske klima, da den modner tidligt og dermed har mulighed for at give en mørk og kraftig rødvin.

Fadlagret Rondo
En lille del af enkeltdruevinen fremstillet på Rondodruen, fadlagres på et lille 25 liters egetræsfad.

Bolero
Bolero som enkeltdrue rødvin. Vi har haft skiftende resultater med Bolero rødvinsdruen. Den burde være mere vinterhårdfør end Rondo, og mere modstandsdygtig overfor bl.a. meldug.

Ellegækgaard Cuvé
I 2017 har vi prøvet at blande Rondo og Bolero fra årgang 2016. Efter smagninger i flere omgange har vi valgt et blandingsforhold på 50% Rondo og 50% Bolero. Vinene blev plukket, gæret og lagret hver for sig. Efter en lagringstid på næsten et år blev de to vine blandet, og blandingen lagres yderligere i mindst et halvt år. 

Solaris
Solaris som enkeltdrue hvidvin. Solaris er en meget udbredt hvidvinsdrue i Danmark. Vi har gode erfaringer med Solaris, og årgang 2015 blev et virkeligt godt hvidvinsår.

Rosévin
Rosévinen fremstilles af Rondo druen. Normalt vil man lade skaller og kerner ligge sammen med druesaften nogle timer, men vi presser druerne med det samme for at få en lettere rosévin.

Orangevin
Orangevin er hvidvin, hvor hvidvinsdruerne gæres sammen med skaller og kerner i lighed med rødvin. Denne produktionsmåde går underforskellige navne. F.eks. kaldes det Blanc Brisat i Catalonien. Vi har i 2017 gjort forsøget med en mindre mængde Solaris druer.

previous arrow
next arrow
Slider

Comments are closed.